ДВАНАДЕСЕТИ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ПИАНИСТИ „НАШИТЕ ДЕЦА СВИРЯТ БАХ“ 17 ЮНИ 2023 ГОДИНА
Понеделник, 02 Декември 2019 10:49

ДВАНАДЕСЕТИ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ПИАНИСТИ „НАШИТЕ ДЕЦА СВИРЯТ БАХ“ 17 ЮНИ 2023 ГОДИНА

 

 

 

I-ва група

II-ра група

III-та група категория А

III-та група категория Б

IV-та група категория А

IV-та група категория Б

 

 

 
Изпълнение на Елица Стефанова от Враца, носителка на Гран При от Девети конкурс за млади пианисти "Нашите деца свирят Бах" 2019 г.
Вторник, 11 Юни 2019 08:24

 
Тържествен концерт, посветен на Славянската писменост, на Българската култура и празник на българските читалища.
Сряда, 22 Май 2019 10:26

Вчера, 21.05,2019 г. в големия салон на НЧ "Н.Й.Вапцаров - 1866" - Благоевград се проведе традиционния за читалището концерт, посветен на Славянската писменост, на Българската култура и празник на българските читалища. Участие в концерта взеха Градски детски хор, Смесен хор "Ален мак" и възпитаници на Детската музикална школа към читалището. По традиция Председателят на читалището Г-н Васил Новоселски удостои с грамоти поета Борислав Владиков, по повод неговата 85 годишнина, певицата Павлина теова, по повод нейната 70 годишнина, Иван Кацарски - ръководител на Детска фолклорна група "Джумайчета" по повод 10 годишнината от създаването на формацията, както и преподавателките от Детската музикална школа Иванка Коляшева, Лилия Михайлова и Илиана Георгиева за високи педагогически резултати през годината.

 

 
Видове транспортиране на материали за ремонт: Избор на правилната опция
Сряда, 24 Април 2019 07:58

 

Когато става въпрос за материали за ремонт, независимо дали за строителни обекти, производствени съоръжения или други промишлени приложения, избраният от вас начин на транспортиране може значително да повлияе на ефикасността и ефективността на вашия процес на ремонт. При наличието на различни опции за транспорт е важно да разберете различните видове транспорт и да изберете правилния за вашите специфични нужди. В тази статия ще обсъдим някои често срещани начини на транспортиране на материали за ремонт и фактори, които трябва да имате предвид при избора на подходящата опция.

Автомобилен транспорт

Автомобилният транспорт е един от най-разпространените и широко използвани видове транспорт за ремонтни материали. Той предлага гъвкавост, удобство и достъпност, което го прави подходящ за транспортиране на материали за ремонт до местни или регионални дестинации. Малки до средни ремонтни материали могат да се транспортират с помощта на камиони, микробуси или други пътни превозни средства. Автомобилният транспорт често се предпочита за кратки разстояния или когато дестинацията не е лесно достъпна с други транспортни средства. Той позволява лесна доставка от врата до врата, което го прави ефективен и спестяващ време за спешни ремонти или доставки точно навреме.

Железопътен транспорт

Железопътният транспорт е жизнеспособна опция за превоз на тежки и обемисти ремонтни материали на дълги разстояния. Той е рентабилен и екологичен, тъй като намалява въглеродните емисии в сравнение с автомобилния транспорт. Железопътният транспорт обикновено се използва за транспортиране на ремонтни материали като стоманени греди, бетонни блокове и други големи компоненти, които може да са твърде тежки или извънгабаритни за автомобилен транспорт. Железопътният транспорт обаче може да не е подходящ за всички дестинации, тъй като изисква железопътна инфраструктура и може да няма гъвкавостта на автомобилния транспорт по отношение на местата за доставка.

Воден транспорт

Водният транспорт е отлична възможност за транспортиране на ремонтни материали на дълги разстояния, особено за дестинации, които не са достъпни по шосе или железопътен транспорт. Той е рентабилен за транспортиране на големи количества материали и обикновено се използва за транспортиране на насипни материали като инертни материали, цимент и други строителни материали. Водният транспорт е подходящ за ремонтни проекти в отдалечени райони или места, които са близо до водни тела като реки, езера или крайбрежни зони. Възможно е обаче да не е подходящ за спешни ремонти или чувствителни към времето проекти, тъй като може да има по-дълго време за транспортиране в сравнение с други видове транспорт.

Въздушен транспорт

Въздушният транспорт е най-бързият вид транспорт и е подходящ за транспортиране на малки, леки и висококачествени ремонтни материали. Обикновено се използва за спешни ремонти, аварийни ситуации или когато ремонтните материали трябва да бъдат транспортирани бързо до отдалечени или недостъпни места. Въздушният транспорт е ефективен и надежден, но може да бъде скъп в сравнение с други видове транспорт, което го прави по-подходящ за ремонти с висок приоритет или специализирани материали, които изискват незабавно внимание.

Фактори, които трябва да имате предвид при избора на правилния начин на транспортиране:

· Разстояние и местоположение: Разстоянието и местоположението на вашия ремонтен проект играят решаваща роля при избора на правилния начин на транспортиране. За кратки разстояния или местни доставки автомобилният транспорт може да бъде най-удобният вариант. Въпреки това, за дълги разстояния или отдалечени места водният или въздушният транспорт може да са по-подходящи.

· Количество и размер на материалите: Количеството и размерът на ремонтните материали също оказват влияние върху избора на начин на транспортиране. Малките до средни материали могат лесно да бъдат транспортирани по шосе, докато големите и тежки материали може да изискват железопътен или воден транспорт. Малки и леки материали може да са подходящи за въздушен транспорт, но може да не е рентабилно за големи количества.

· Спешност на ремонта: Спешността на вашия проект за ремонт е друг важен фактор, който трябва да имате предвид. Ако имате чувствителни към времето ремонти или извънредни ситуации, въздушният транспорт може да бъде най-подходящият вариант поради скоростта си. Въпреки това, за неспешни ремонти, автомобилният, железопътният или водният транспорт може да са по-ефективни от гледна точка на разходите.

· Разходи и бюджет: Съображенията за разходите и бюджета са от съществено значение при избора на правилния начин на транспортиране на материали за ремонт. Автомобилният транспорт обикновено е най-рентабилният вариант за къси разстояния, докато железопътният или водният транспорт могат да бъдат по-рентабилни за дълги разстояния или големи количества материали. Въздушният транспорт обикновено е най-скъпият вариант и трябва да се обмисли при високоприоритетни или спешни ремонти, когато времето е от съществено значение.

· Достъпност на дестинацията: Достъпността на вашата дестинация за ремонт е друг фактор, който трябва да имате предвид. Ако дестинацията не е лесно достъпна по шосе или железопътен транспорт, водният транспорт може да бъде подходящ вариант, ако наблизо има водни тела.

Ако все още не сте сигурни кой е най-подходящият вид транспорт за вашите нужди, може да получите професионална помощ от екипа на Карго Планет.

 

 
VIVAPIANO’ 2019 – Нови осем медала за Детската музикална школа към Читалище „Никола Вапцаров – 1866“ – Благоевград
Петък, 12 Април 2019 06:44

Възпитаниците на Детската музикална школа към Читалище „Никола Вапцаров – 1866“ – Благоевград се представиха успешно на Осмото издание на международния конкурс за пианисти-непрофесионалисти Vivapiano 2019. Конкурсът тази година бе посветен на 80-годишнината на българския композитор Крум Табаков. Участниците в състезанието трябваше да включат творба от неговото клавирно творчество.

 

Младите пианисти от Детската музикална школа към Читалище „Никола Вапцаров – 1866“ – Благоевград завоюваха осем отличия в различните възрастови групи. Наградите са:

 

ЗЛАТНИ МЕДАЛИ за: ЕЛИА ГЕОРГИЕВА (1 група) и СИМЕОНА КРОТЕВА (6 група).

СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ за: ЗАРИНА ТРЕНДАФИЛОВА (3 група), НАДЕЖДА АНГЕЛОВА и ЙОАНА ТРЕНДАФИЛОВА (4 група), ЛИДИЯ ДРАГОТИНОВА (7 група).

БРОНЗОВИ МЕДАЛИ за: КРИСТИНА ТОДОРОВА и ЕВЕЛИН ГЕОРГИЕВА (3 група).

Пианистите са от класовете по пиано на: Иванка Коляшева, Лилия Михайлова и Илиана Георгиева.

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ОТ ДЕТСКАТА МУЗИКАЛНА ШКОЛА!!!

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 35