Доброто образование – най-сигурната атестация за успех в живота
There are no translations available.

Още по времето на социализма, битувало следното твърдение „учи, за да не работиш”. Сега също много хора вярват, че „учените не работят”. За няколко десетки години, не без да отчетем бурното развитие на технологиите, работата вече може да бъде и на компютър и от удобния стол да правите повече, отколкото една  цяла бригада навън в студа.

С развитието на науката и приложението и в бита, все повече става голяма разликата между грамотните и неграмотните, по вида работа, която могат да поемат. По естествен път, втората група се смалява, защото е по-ниско платена или непредпочитана.

Но да погледнем кои са основните умения, които са ценени в ежедневието ни.

-          Чуждите езици – България сериозно изостава от другите страни по отношението на чуждоезиковите възможности на учениците. Ако преди години, руският беше абсолютно задължителен и работен в много сфери, сега положението е същото с английския език. С една уговорка, в много от случаите, практикуването му е много далеч от желаното ниво. Това е сфера, в която всеки лев, вкаран в допълнително обучение, може да се върне неколкократно.  Родителите могат да помогнат с частни уроци. Лесни krediti online могат да подкрепят финансово начинанието.

-          Иновативни съвременни идеи – няма как да измислите повторно парната машина, тя е измислена, използвана и забравена. Но ако можете да измислите подобна иновация, която да може да намери мястото си в съвременния бизнес свят, то успехът ви е повече от сигурен. Новите идеи са в основата на модерния бизнес, който търси да влезе в нови полета и да достигне нови хоризонти.  Всичко старо е само една добра опора, на която трябва да се покачим и да надскочим предците си.

-          Умението за хармония – с развитието на понятието „човек”, всеки от нас става все по-важен. Представете си, че сте бизнесмен от национална величина. От една ваша дума се движи борсата, а в заводите ви работят хиляди хора. Умеете ли да управлявате цялата система, която е на ваше подчинение? Намирате ли мотивация в нещо друго, освен в правенето на пари? Ако не сте щастлив, те не ви трябват...

-          Не подценявайте точните науки, те са тази магическа спойка, която кара всичко да се движи. Математика, химия, физика, биология – основните елементи на прогреса. Ако искате да се развивате и да бъдете творец, не се страхувайте от малко повече познания в тези области.

Образованието все повече ще бъде важен фактор за успеха, не го забравяйте.

http://burzi-krediti.com/