Синя баня
There are no translations available.

Синьото в банята. Това си е една почти древногръцка традиция, разработена през вековете. Небето е синьо. Морето е синьо. Планините в мъглата на хоризонта също са сини. И така нататък. Всичко това прави този цвят доста подходящ за банята не мислите ли?

Има много фенове на синият цвят. Аз съм готов да призная неговата мощна енергия, свободата му и с удоволствие да се  насладя на разнообразието от неговите природни нюанси. Синият цвят е перфектен за дизайна на една баня по всички пунктове. В допълнение, той също така е в състояние да разшири визуално едно малко пространство, което винаги е добре дошло особено ако живеете в апартамент. Той действа успокояващо. Той действа релаксиращо на нервите особено след дълъг работен ден. Той ни умиротворява. Различните нюанси на синьото, както и техните комбинации се използват много често в съвременните интериорни решения за една баня. Синьото лесно се комбинира с почти всеки цвят. Баня в бледо сини цветове, например, може лесно да се комбинира с едни топли пастелни тонове. За сметка на това най-ярките сини разцветки ще изискват дълбоки и по-ярки цветове от друг тип. Ето и няколко примера специално подбрани за вас:

  1. Малките плочки от различните нюанси на синьото в тази мозайка правят баня да изглежда лека и простичка. В нея има много въздух, свобода и минимум детайли.
  2. В тази баня активното синьо е само една ниша, в която са интегрирани мивките и голямото огледало. Въпреки минимално си присъствие обаче то силно доминира!
  3. Тук, всичко свързано със синьото е много трудно изразено. Мащабът и геометрията на присъствието му е много разнообразна. Представено е като класическа компютърна анимация.
  4. Синята мозайка на кръглата стена дава тон за целия интериор на банята.
  5. Светло синьото идеално се съчетава с естественото дърво както се вижда при тази баня