Клуб по спортни танци „Карат“ при НЧ „Н. Вапцаров 1866“ – Благоевград за пореден път се класира за Световната купа по танци.
There are no translations available.

Клуб по спортни танци „Карат“ при НЧ „Н. Вапцаров 1866“ – Благоевград  за пореден път се класира за Световната купа по танци.

            На 8 март 2014 г. в София се проведе квалификацията за световните финали “Dance Word Cup”. След изключителения успех миналата година и представянето на България на Световната купа в гр. Брайтън – Великобритания, тази година малките таланти от „Карат“ отново са сред най – добрите, които ще представят България на Световните финали DWC в гр. Алгарве – Португалия.

            Компетентното жури -  Валентина Замперини – педагог и хореограф от Италия, Николай Илиев – премиер – солист на Националния театър във Феленсбург – Германия, Мария Керчева – балетен педагог и хореограф, присъди общо шест квоти на Клуб по спортни танци „Карат“ в различните възрастови групи и стилове. Огромен успех за танцьорите от „Карат“ е и факта, че в отделните категории печелят четири златни, един сребърен и един бронзов медал. В борбата за медалите Клуб по спортни танци „Карат“ се нарежда сред най-добрите състави в страната – „Виргиня балет“ – Велико Търново и „Dance Academy” – София.