ДВАНАДЕСЕТИ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ПИАНИСТИ „НАШИТЕ ДЕЦА СВИРЯТ БАХ“ 17 ЮНИ 2023 ГОДИНА
Monday, 02 December 2019 10:49
There are no translations available.

ДВАНАДЕСЕТИ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ПИАНИСТИ „НАШИТЕ ДЕЦА СВИРЯТ БАХ“ 17 ЮНИ 2023 ГОДИНА

 

 

 

I-ва група

II-ра група

III-та група категория А

III-та група категория Б

IV-та група категория А

IV-та група категория Б

 

 

 
Изпълнение на Елица Стефанова от Враца, носителка на Гран При от Девети конкурс за млади пианисти "Нашите деца свирят Бах" 2019 г.
Tuesday, 11 June 2019 08:24
There are no translations available.

 
Тържествен концерт, посветен на Славянската писменост, на Българската култура и празник на българските читалища.
Wednesday, 22 May 2019 10:26
There are no translations available.

Вчера, 21.05,2019 г. в големия салон на НЧ "Н.Й.Вапцаров - 1866" - Благоевград се проведе традиционния за читалището концерт, посветен на Славянската писменост, на Българската култура и празник на българските читалища. Участие в концерта взеха Градски детски хор, Смесен хор "Ален мак" и възпитаници на Детската музикална школа към читалището. По традиция Председателят на читалището Г-н Васил Новоселски удостои с грамоти поета Борислав Владиков, по повод неговата 85 годишнина, певицата Павлина теова, по повод нейната 70 годишнина, Иван Кацарски - ръководител на Детска фолклорна група "Джумайчета" по повод 10 годишнината от създаването на формацията, както и преподавателките от Детската музикална школа Иванка Коляшева, Лилия Михайлова и Илиана Георгиева за високи педагогически резултати през годината.

 

 
Видове транспортиране на материали за ремонт: Избор на правилната опция
Wednesday, 24 April 2019 07:58
There are no translations available.

 

Когато става въпрос за материали за ремонт, независимо дали за строителни обекти, производствени съоръжения или други промишлени приложения, избраният от вас начин на транспортиране може значително да повлияе на ефикасността и ефективността на вашия процес на ремонт. При наличието на различни опции за транспорт е важно да разберете различните видове транспорт и да изберете правилния за вашите специфични нужди. В тази статия ще обсъдим някои често срещани начини на транспортиране на материали за ремонт и фактори, които трябва да имате предвид при избора на подходящата опция.

Автомобилен транспорт

Автомобилният транспорт е един от най-разпространените и широко използвани видове транспорт за ремонтни материали. Той предлага гъвкавост, удобство и достъпност, което го прави подходящ за транспортиране на материали за ремонт до местни или регионални дестинации. Малки до средни ремонтни материали могат да се транспортират с помощта на камиони, микробуси или други пътни превозни средства. Автомобилният транспорт често се предпочита за кратки разстояния или когато дестинацията не е лесно достъпна с други транспортни средства. Той позволява лесна доставка от врата до врата, което го прави ефективен и спестяващ време за спешни ремонти или доставки точно навреме.

Железопътен транспорт

Железопътният транспорт е жизнеспособна опция за превоз на тежки и обемисти ремонтни материали на дълги разстояния. Той е рентабилен и екологичен, тъй като намалява въглеродните емисии в сравнение с автомобилния транспорт. Железопътният транспорт обикновено се използва за транспортиране на ремонтни материали като стоманени греди, бетонни блокове и други големи компоненти, които може да са твърде тежки или извънгабаритни за автомобилен транспорт. Железопътният транспорт обаче може да не е подходящ за всички дестинации, тъй като изисква железопътна инфраструктура и може да няма гъвкавостта на автомобилния транспорт по отношение на местата за доставка.

Воден транспорт

Водният транспорт е отлична възможност за транспортиране на ремонтни материали на дълги разстояния, особено за дестинации, които не са достъпни по шосе или железопътен транспорт. Той е рентабилен за транспортиране на големи количества материали и обикновено се използва за транспортиране на насипни материали като инертни материали, цимент и други строителни материали. Водният транспорт е подходящ за ремонтни проекти в отдалечени райони или места, които са близо до водни тела като реки, езера или крайбрежни зони. Възможно е обаче да не е подходящ за спешни ремонти или чувствителни към времето проекти, тъй като може да има по-дълго време за транспортиране в сравнение с други видове транспорт.

Въздушен транспорт

Въздушният транспорт е най-бързият вид транспорт и е подходящ за транспортиране на малки, леки и висококачествени ремонтни материали. Обикновено се използва за спешни ремонти, аварийни ситуации или когато ремонтните материали трябва да бъдат транспортирани бързо до отдалечени или недостъпни места. Въздушният транспорт е ефективен и надежден, но може да бъде скъп в сравнение с други видове транспорт, което го прави по-подходящ за ремонти с висок приоритет или специализирани материали, които изискват незабавно внимание.

Фактори, които трябва да имате предвид при избора на правилния начин на транспортиране:

· Разстояние и местоположение: Разстоянието и местоположението на вашия ремонтен проект играят решаваща роля при избора на правилния начин на транспортиране. За кратки разстояния или местни доставки автомобилният транспорт може да бъде най-удобният вариант. Въпреки това, за дълги разстояния или отдалечени места водният или въздушният транспорт може да са по-подходящи.

· Количество и размер на материалите: Количеството и размерът на ремонтните материали също оказват влияние върху избора на начин на транспортиране. Малките до средни материали могат лесно да бъдат транспортирани по шосе, докато големите и тежки материали може да изискват железопътен или воден транспорт. Малки и леки материали може да са подходящи за въздушен транспорт, но може да не е рентабилно за големи количества.

· Спешност на ремонта: Спешността на вашия проект за ремонт е друг важен фактор, който трябва да имате предвид. Ако имате чувствителни към времето ремонти или извънредни ситуации, въздушният транспорт може да бъде най-подходящият вариант поради скоростта си. Въпреки това, за неспешни ремонти, автомобилният, железопътният или водният транспорт може да са по-ефективни от гледна точка на разходите.

· Разходи и бюджет: Съображенията за разходите и бюджета са от съществено значение при избора на правилния начин на транспортиране на материали за ремонт. Автомобилният транспорт обикновено е най-рентабилният вариант за къси разстояния, докато железопътният или водният транспорт могат да бъдат по-рентабилни за дълги разстояния или големи количества материали. Въздушният транспорт обикновено е най-скъпият вариант и трябва да се обмисли при високоприоритетни или спешни ремонти, когато времето е от съществено значение.

· Достъпност на дестинацията: Достъпността на вашата дестинация за ремонт е друг фактор, който трябва да имате предвид. Ако дестинацията не е лесно достъпна по шосе или железопътен транспорт, водният транспорт може да бъде подходящ вариант, ако наблизо има водни тела.

Ако все още не сте сигурни кой е най-подходящият вид транспорт за вашите нужди, може да получите професионална помощ от екипа на Карго Планет.

 

 
VIVAPIANO’ 2019 – Нови осем медала за Детската музикална школа към Читалище „Никола Вапцаров – 1866“ – Благоевград
Friday, 12 April 2019 06:44
There are no translations available.

Възпитаниците на Детската музикална школа към Читалище „Никола Вапцаров – 1866“ – Благоевград се представиха успешно на Осмото издание на международния конкурс за пианисти-непрофесионалисти Vivapiano 2019. Конкурсът тази година бе посветен на 80-годишнината на българския композитор Крум Табаков. Участниците в състезанието трябваше да включат творба от неговото клавирно творчество.

 

Младите пианисти от Детската музикална школа към Читалище „Никола Вапцаров – 1866“ – Благоевград завоюваха осем отличия в различните възрастови групи. Наградите са:

 

ЗЛАТНИ МЕДАЛИ за: ЕЛИА ГЕОРГИЕВА (1 група) и СИМЕОНА КРОТЕВА (6 група).

СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ за: ЗАРИНА ТРЕНДАФИЛОВА (3 група), НАДЕЖДА АНГЕЛОВА и ЙОАНА ТРЕНДАФИЛОВА (4 група), ЛИДИЯ ДРАГОТИНОВА (7 група).

БРОНЗОВИ МЕДАЛИ за: КРИСТИНА ТОДОРОВА и ЕВЕЛИН ГЕОРГИЕВА (3 група).

Пианистите са от класовете по пиано на: Иванка Коляшева, Лилия Михайлова и Илиана Георгиева.

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ОТ ДЕТСКАТА МУЗИКАЛНА ШКОЛА!!!

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 35